Poziv na konferenciju

Organizator

Međunarodnu konferenciju za život „Život, dakle, biraj!“ organizira udruga “Hrvatska za Život”. Ideja Konferencije jest okupiti zalagatelje za život od prirodnog začeća do prirodne smrti, koji će kroz svoja predavanja i odgovore na pitanja dati rješenje za problem pobačaja. Konferencija je prvi put održana od 27. do 29. travnja 2018. godine i na njoj su sudjelovali gosti iz cijelog svijeta.

Misija i cilj organiziranja ovakve konferencije jest okupiti i publiku i govornike koji će zajedno, u ljubavi za nerođene i sve rođene ljude, podijeliti svoja znanja i iskustva i još više osnaženi za borbu za život nastaviti istu u mjestu iz kojeg dolaze.

Vjerujemo kako će ovakav oblik konferencije dati velike plodove.

Naši govornici

Ante Čaljkušić

predsjednik udruge
„Hrvatska za Život“ i inicijative
„40 dana za život – Hrvatska

Biografija

Ante Čaljkušić je suprug, otac četvero djece, magistar teologije te osnivač i voditelj inicijative „40 dana za život“ u Hrvatskoj. Put u apostolatu za život počeo je nekoliko godina prije osnutka same Inicijative, a osim što vodi Udrugu i Inicijativu, posjeduje i velik talent za režiju i filmsku umjetnost koji koristi i u režiranju dokumentaraca i glazbenih spotova koji slave život (dokumentarci „Zagrli život“, „40 dana…“, spotovi za pjesme: „Život je dragocjen“, „Ulje pomazanja“). Autor je i knjige „Zvrk u Božjim rukama“ u kojoj opisuje svoje odrastanje, upoznavanje svoje voljene supruge Sare i početke djelovanja u ovom apostolatu.

Cynthia Morales

producentica projekta
“Shout my story”

Biografija

Cynthia Morales aktivirala se u pokretu za život 2002. godine nakon svog dubljeg obraćenja. Volontirala je u Centru za trudnice, počela moliti ispred klinika za pobačaje i sudjelovala u pro-life turnejama naziva „Suoči se s istinom“. Postala je ravnateljicom vjerskog obrazovanja 2005. godine u Župi sv. Filipa apostola u Nadbiskupiji Chicago. Dok je bila na tome položaju, objavila je nekoliko studija za Catholic Scripture Studies International, uključujući i studiju o knjizi proroka Amosu, enciklici „Humanae Vitae“, i tri studije o čitanjima tijekom došašća (za godine A, B i C). Prvostupnica je sociologije i magistra teologije koje je studirala na McCormickovu teološkom sjemeništu. Cindy je 2012. napustila mjesto ravnateljice vjerskog obrazovanja i pridružila se Pro-Life Championsima kako bi pomogla u produkciji i distribuciji filma „40“ kao direktorica razvoja i koordinatorica odnosa s javnošću. U 2019. godini preuzela je poziciju izvršne direktorice i postala producentica projekta „Shout My Story“. Cindy je udana za Johna Moralesa, osnivača Pro-Life Championsa, a ponosni su roditelji sina Josipa.

Danijela De Micheli Vitturi

dr. med., specijalist obiteljske medicine

Biografija

Sa suprugom Ivanom živi 39 godina u braku i imaju osmero djece (Ilija, Nikola, Teo, Tomislav, Marko, Anđela Mihaela i Antonio). Radi u specijalističkoj ordinaciji obiteljske medicine, a volontira u savjetovalištu za obitelj pri Župi Gospe od Zdravlja u Splitu kao savjetnica za prirodno planiranje obitelji i obiteljsku medicinu i logoterapiju. U istoj župi preko godina pjeva u župnom mješovitom zboru. Na Radiju Marija je od 2004. vodila nekoliko emisija. Još vodi emisiju „Živjeti ljubav“. Od 1997. godine sudjelovala je i aktivno surađivala na Obiteljskim ljetnim školama Obiteljskog centra FTIDI. Aktivno djeluje u Hrvatskome katoličkom liječničkom društvu od 1994. i Hrvatskoj zajednici bračnih susreta od 1998. Organizirala je Obiteljske susrete u Franjevačkim samostanima u Zaostogu, Živogošću i Kraju na Pašmanu. Sudjelovala na domaćim i međunarodnim kongresima obiteljske medicine i vodila radionice o prirodnom planiranju obitelji i prezentirala nekoliko radova na temu prirodnih metoda planiranja obitelji i važnosti odgovornog roditeljstva za demografsku obnovu. Završila edukaciju iz Kršćanske Gestalt pedagogije pri KBF-u u Splitu i četverogodišnju edukaciju iz logoterapije u Zagrebu te je i poučavateljica Bilingsove metode i završila je tečaj za voditelje TEEN Star programa. Do sad je objavljivala pjesme i članke u različitim časopisima te mnogo knjiga obiteljske i vjerske tematike. Aktivno surađuje i podupire inicijativu „40 dana za život“. Sudjelovala na međunarodnim konferencijama i tribinma u organizaciji inicijative.

Darko i Cecilija Pedić

Biografija

Darko i Cecilija u braku su 14 godina i roditelji su jednog posvojenog dječaka. Članovi su Neokatekumenskog puta, gdje su se i upoznali. Cecilija je višegodišnja članica zadarskog tima inicijative 40 dana za život, a u zadnjih nekoliko kampanja, uz svesrdnu pomoć svog supruga Darka, i voditeljica tog tima. U Zadru je ove godine otvoren Centar za život, u tom trenutku treći u Hrvatskoj, a Cecilija je voditeljica istog.

Vlč. Davor Šumandl

Biografija

Rođen je u Koprivnici, odrastao i prve vjerničke korake napravio u župi Virje. Opću gimnaziju završio je u Koprivnici, a bogoslovno sjemenište i Katolički bogoslovni fakultet u Zagrebu. 2010. je zaređen za svećenika po rukama varaždinskog biskupa mons. Josipa Mrzljaka. Trenutno je na službi kao župnik u župi bl. Alojzija Stepinca te bolnički kapelan u Općoj bolnici Tomislav Bardek u Koprivnici. Uključen je u inicijativu 40 dana za život i u svojem radu promiče pro-life te je aktivno uključen u programe udruge Hrvatska za Život: Oprostom oslobođene i Iscjeljenje očeva srca.

Dijana Brozović

voditeljica tima za trudnice
“Nisi sama”

Biografija

Rođena sam 1. veljače 1994. godine u Ogulinu. U Zagreb sam došla 2012. godine na Učiteljski fakultet (razredna nastava s engleskim jezikom). Tijekom treće godine studija krenula sam dolaziti moliti za nerođene pred Vinogradsku bolnicu te se priključila zagrebačkom timu inicijative 40 dana za život. Ubrzo preuzela sam ulogu koordinacije bdjenja (brinula sam o popunjavanju termina molitve pred bolnicama u Zagrebu). Gledajući svoje suborce kako puni ljubavi i žara, predano služe u ovom apostolatu te svoje osobno iskustvo htjela sam i ja učiniti nešto više, odlučila sam do kraja se dati u ovu borbu za najranjivije među nama. Na poticaj predsjednika Udruge 2016. godine, uz koordinaciju sam preuzela i brigu o trudnicama i obiteljima kojima udruga Hrvatska za Život pomaže te postala voditeljica tima za trudnice “Nisi sama”. S obzirom na potrebe za konkretnim prostorom gdje majke i očevi mogu dolaziti po utjehu, nadu i ohrabrenje, 2017. godine smo otvorili i prvi centar za život u gradu Zagrebu čija sam voditeljica. Godinu dana sam polazila na supervizijsko – psihoedukativne radionice, kako bih se usavršila u radu s trudnicama i obiteljima te mi je plan završiti logoterapiju. Svakodnevno u centru za život provodim razgovore/savjetovanja s majkama i očevima u potrebi, raspoređujem pomoć koja im je potrebna te brinem da se nakon nekog vremena osamostale, možda završe školovanje te pronađu posao.

Prof. Giuseppe Noia

dr. med., spec. ginekologije i opstetricije, predsjednik zaklade „Srce u kapljici“

Biografija

Giuseppe Noia rodio se 1951. u Italiji. Završio je medicinu i kirurgiju, a specijalizirao se u urologiji, ginekologiji i opstetriciji. Predaje više predmeta na Katoličkom sveučilištu Presvetoga Srca Isusova u Rimu. Predsjednik je Talijanskog udruženja katoličkih ginekologa i opstetričara (AIGOC), osnivač je i predsjednik zaklade „Srce u kapljici‟ te ravnatelj Perinatalnog hospicija u Centru za prenatalnu palijativnu njegu u Rimu. Od 2018. služi kao savjetnik u vatikanskom Dikasteriju za laike, obitelj i život. Autor je ili suautor mnogih znanstvenih monografija i otprilike 300 znanstvenih radova. Sudjelovao je kao govornik na 750 domaćih i inozemnih konferencija.

Hrvoje i Nikolina Ivšić

Biografija

Bračni par Ivšić dolazi iz Duga Rese. U blagoslovljenom i sretnom braku su od 2008. godine, a poznavali su se i prije, imali zajedničke prijatelje i živjeli u istom gradu. 2019. postali su roditelji posvojene djevojčice. Hrvoje je po zanimanju elektrotehničar, a Nikolina odgajateljica i rade u struci.

Dr. Ivan Zmijanović

spec. ginekologije i opstetricije

Biografija

Dr. Ivan Zmijanović rođen je 1972. godine u Šibeniku, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a Medicinski fakultet završio je u Zagrebu. Trenutno radi kao predstojnik Odjela ginekologije i opstetricije u Općoj bolnici Šibenik. Neki ga nazivaju i „odvjetnikom djeteta“ jer je spasio više od 50-ero djece, potaknuvši majke da ih ne pobace, već da ih rode. Hrvatskom je posebno odjeknulo njegovo svjedočanstvo o obraćenju i prizivu savjesti. Sretno je oženjen i otac troje djece.

Johana Álvarez Botero

40 dana za život – Kolumbija

Biografija

Zovem se Johana Álvarez Botero. Rođena sam i odrasla u Bogoti u Kolumbiji. Polazila sam školu kod američkih časnih sestara u svome gradu, a zatim sam studirala pravo u Bogoti. Radila sam 11 godina kao pravnica u različitim odvjetničkim uredima i poduzećima. Udala sam se 2007. godine, a u srpnju 2010. rodila mi se kći, dok mi se sin rodio u srpnju 2012. godine. Kad su bebe došle u moj život, prestala sam raditi i odlučila sam se brinuti o njima. Bila sam u braku osam godina s bezobraznim muškarcem. Kad sam mu rekla da želim razvod, tužio me više od deset puta. U jednome pravnom postupku, punom korupcije, oduzeta su mi djeca od četiri i dvije godine tijekom 41 teška mjeseca. Provela su deset strašnih dana u sirotištu. Tijekom toga teškog vremena za mene i moju djecu upoznala sam mnoge svećenike, laike i katoličke pokrete i otkrila sam kako je Gospodin tako dragocjen i divan. Tijekom moga teškog križa posvetila sam svoj život Bogu i odlučila raditi samo za Boga i odreći se svoga prošlog života. Hvala Bogu, vratila sam svoju djecu u kolovozu 2018. Od tada sam im se potpuno predala, pomažući im da zaliječe sve teške rane koje imaju, da upoznaju Gospodina i budu dobra djeca. Sada imaju deset i osam godina i prekrasna su djeca, nevjerojatan Gospodinov blagoslov. Iako dolazim iz sotonističkih obitelji, oni žele biti svećenik i redovnica. To je sve samo zbog Božje milosti i ljubavi. Gdje je grijeh strašan, milost je uvijek veća. Radim kao odvjetnica samo za ljude kojima je to stvarno potrebno i radije savjetujem umjesto da tužim ljude. Pomažem inicijativi „40 dana za život“ kao prevoditeljica i kao pravnica u pravnim pitanjima vezanim uz pokret za život. Radim pomažući ljudima da opraštaju i liječe rane. Nakon svoga teškog križa, postala sam druga osoba samo zbog Božje ljubavi i milosti. Sve u mome životu postoji samo za Njegovu slavu. Ja sam obraćena duša pričvršćena za Kristov križ.

Joseph Morris Igwe

Društvo za promociju života Nigerija

Biografija

Morris Joseph Igwe prvostupnik je filozofije koju je studirao na Sveučilištu u Port Harcourtu u Nigeriji, kao i prvostupnik teologije koju je studirao na Papinskom sveučilištu Urbaniani u Rimu. Zaljubljenik je u istraživanja o braku i obitelji, a trenutno služi kao član Tribunalnog odbora za kurikulum o braku i otvorenosti životu Nadbiskupije u Lagosu. Ravnatelj je Društva za promociju života (SPL), inovativne pro-life organizacije posvećene svojoj misiji promocije i obrane kulture života.

Josip Markotić

dr. sc.

Biografija

Magistrirao, a zatim i doktorirao bioetiku na Bioetičkom fakultetu na Papinskom sveučilištu “Regina Apostolorum” u Rimu. Trenutno je predavač na Hrvatskom katoličkom sveučilištu u Zagrebu i vanjski suradnik na Medicinskom fakultetu u Splitu.

Katarina Dvornik

dr. med.,
spec. ginekologije i opstetricije

Biografija

Rođena 1978. u Splitu. Nakon završene osnovne škole upisujem matematičku gimnaziju u Splitu. Unatoč suprotnim očekivanjima okoline o nastanku školovanja, upisujem medicinski fakultet u Zagrebu na kojem sam diplomirala 2004. godine. Specijalizaciju iz ginekologije i porodništva završila u KBC Split. Već 8 godina radim kao primarni ginekolog u Domu zdravlja splitsko-dalmatinske županije.

Lynn Grandon

ravnateljica Ureda za poštivanje ljudskog života Denverske nadbiskupije

Biografija

Lynn Grandon ravnateljica je Ureda za poštivanje ljudskog života Denverske nadbiskupije. Tu funkciju obnaša već 11 godina, a pet godina prije toga istu je funkciju obnašala i u Biskupiji Peoria. Također je osnivačica i izvršna direktorica dvaju medicinska centara za žene sa sjedištem preko puta glavnih klinika za pobačaje, kao i supredsjedateljica dijecezanskog Odbora za zdravstvenu skrb koji nadzire 11 bolničkih sustava. Nadalje, Lynn služi kao nadbiskupska savjetnica za zdravstvenu zaštitu. Ona i njezin suprug, o. Douglas Grandon, odrasli su obraćenici na katoličanstvo. On služi kao katolički svećenik i državni kapelan za FOCUS. Imaju šestero odrasle djece i troje unučadi. Cijela njihova obitelj čitav je život duboko naklonjena Hrvatskoj.

Mirjana Radan

dr. med.,
spec. ginekologije i opstetricije

Biografija

Mirjana Radan rođena je 1967. u Sinju. Na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 1992. diplomirala je studij medicine. Specijalizaciju iz ginekologije i opstetricije završila je 2003. u Zagrebu. Od 2015. supspecijalistica je fetalne medicine i opstetricije. Zaposlena je na Odjelu ginekologije i porodništva Županijske bolnice u Čakovcu od 2003. Na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu 1997. diplomirala je filozofiju i religijsku kulturu te je 2014. doktorirala na temi „Metode potpomognute oplodnje (MPO) – etička prosudba“. Na području Međimurske i Varaždinske županije sudjelovala je u programu medicinskog dijela Zaručničkoga tečaja. Imenovana je 2007. ginekologom-stručnjakom, vanjskim suradnikom Međubiskupijskoga suda prvoga stupnja i Međubiskupijskoga prizivnoga suda u Zagrebu, 2015. članicom Odbora Hrvatske biskupske konferencije za pastoral djelatnika u zdravstvu, a 2018. članicom Vijeća Hrvatske biskupske konferencije za život i obitelj. Habilitirala je 2019. godine na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, kada je izabrana u naslovno znanstveno-nastavno zvanje docentice u interdisciplinarnim područjima znanosti, znanstveno polje: religijske znanosti (filozofija, kliničke medicinske znanosti). Na Filozofskom fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu kao vanjska suradnica sudjelovala je u održavanju seminara i nastave iz kolegija: Medicinska bioetika, Pastoralna medicina, Predbračni moral, Ženidbeni moral te specijalna pitanja iz Kršćanske etike. Održava pozvana predavanja o cjelovitom tjelesnom, duševnom i duhovnom zdravlju žena i obitelji na stručnim, znanstveno medicinskim, bioetičkim i interdisciplinarnim seminarima, simpozijima i kongresima.

Ruth Rawlins

voditeljica
odnosa s javnošću CBR UK

Biografija

Ruth Rawlins voditeljica je odnosa s javnošću u Centru za bioetičku reformu Ujedinjenoga kraljevstva (CBR UK), u kojem radi već 7 godina. Predana je Kristova sljedbenica i majka jedne predivne tinejdžerke s kojom živi u Londonu. Ruth živi za to da postane ono na što je Bog poziva i da doživi kraj pobačaja još za svoga života.

Prijava na konferenciju

Nakon prijave sve potrebne podatke o konferenciji dobit ćeš na svoju e-mail adresu.
Radujemo se tvojem sudjelovanju!

Uspješno ste se prijavili!

Pin It on Pinterest

Share This